Sunday, 19 June 2016

RAWATAN TERBUKTI BERKESAN UNTUK MASALAH KULIT PSORIASIS DAN ECZEMA!

Dah bermacam-macam rawatan dicuba, tetapi masalah kulit disebabkan Psoriasis dan Eczema belum berjaya diatasi?
Kami ada rawatan alternatif yang sudah terbukti berkesan terhadap penyakit tersebut. Nak tahu apa dia? Teruskan membaca.. tak rugi pun..

Tahukah anda di serata dunia, terdapat beberapa tempat yang menyediakan rawatan alternatif bagi masalah sakit kulit terutamanya Psoriasis. Cara rawatannya adalah dengan menggunakan Tanah Liat!


Jangan terkejut. Rawatan ini telah terbukti berkesan. Antara faktor utama yang menjadikan rawatan ini efektif adalah kandungan mineral di dalam tanah liat tersebut. Antara kandungan mineral di dalam tanah liat adalah sulfur, magnesium, sodium, potassium dan kalsium. Gabungan mineral ini dapat merawat keadaan kulit kering, berkuping, gatal dan keradangan

Antara tempat popular yang menyediakan rawatan mandian tanah liat ini ialah Dalyan di Turki, Laut Mati di Jordan, Blue Lagoon di Iceland dan Cartagena di Colombia.
Turki


Iceland

Colombia


Selain itu, penggunaan tanah dalam merawat penyakit adalah adalah daripada kaedah yang diajarkan oleh Nabi Muhammad S.A.W. iaitu merawat penyakit dengan menggunakan tanah dan air.
Jika dirujuk pada tok-tok guru pondok dan ustaz-ustaz yang pakar dalam bidang hadith, memang benar bahawa Nabi saw pernah berubat dengan tanah dan air.

Kaedah ini terbukti sangat berkesan, malah mampu menyelesaikan pelbagai jenis penyakit kulit seperti Eczema, Psoriasis, Gatal-gatal, Kurap, Panau, Kayap, Ruam susu (bayi), Ruam panas, Kudis, Kudis buta, dan lain-lain masalah kulit…

"DARI TANAH KITA DIJADIKAN DAN DARI TANAH JUGA SEGALA PENAWAR TERCIPTA"

Dari Aisyah r.a.d, Berkata: “Sesungguhnya Nabi saw berkata/berjampi bagi penyakit; Bismillah, Ini tanah bumi kami, dengan campuran air liur di kalangan kami, disembuhkan orang yang sakit di kalangan kami, dengan izin Tuhan kami.” (Sohih Bukhari: Kitab Attib; Bil:5745)
Jadi, adakah kita masih tidak yakin bahawa Nabi S.A.W. juga mengaplikasikannya untuk kesihatan kulit dan penyakit kulit?

Perkara ini dihuraikan di dalam kitab Tib Nabawi(Perubatan Rasulullah SAW) karangan Ibnu Qayim:
Dalam Sahih bukhari,Muslim diriwayatkan bahawa Aisyah ra berkata,"Jika seseorg mengadu mengenai kudis (penyakit kulit) atau luka, Rasulullah saw meletakkan jejarinya sambil membaca: maksudnya:”Bisimillah,tanah bumi kami dengan campuran air liur di kalangan kami,disembuhkan orang sakit di kalangan kami dengan izin Tuhan kami.”"

Kata Ibn Qayyim:
"Manusia diciptakan dari Nabi Allah Adam a.s. dan Adam pula dijadikan oleh Allah s.w.t dari tanah, Maka sebaik-baik penawar untuk segala jenis penyakit kulit juga Insya Allah daripada tanah."
Maka rawatan menggunakan tanah liat dan air ini memang terbukti berkesan baik mengikut cara barat atau cara dianjurkan Sunnah.

Cuma satu penghalangnya, KOS YANG TINGGI untuk pergi ke tempat yang menyediakan kemudahan tersebut.

Jadi disinilah kami bawakan rawatan menggunakan tanah liat ini kepada anda dalam kaedah yang MUDAH dan MURAH yang dinamakan "RUAM BAYI POWDER". Ruam Bayi Powder ini diperbuat dari tanah liat putih halus yang dicampur dengan air galian.


Kelebihan Ruam Bayi Powder ini ialah:
✔ Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
✔ Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
✔ Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
✔ Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
✔ Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
✔ Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
✔ Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.
✔ Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. Alhamdulillah!
Cubalah sekarang.
📲 Hubungi Rizal di 012-2207528.
Penghantaran seluruh Malaysia.
RM38 (tidak termasuk kos penghantaran) sahaja untuk sebekas.
+ RM5 COD kawasan KL atau
+ RM6 Poslaju Semenanjung / RM10 Poslaju Sabah & Sarawak
Wallahualam…

No comments:

Post a Comment