Sunday, 28 February 2016

Penawar Gout Tradisional Mujarab

"Adoi!"

Inilah perkataan biasa yang dituturkan oleh pengidap sakit gout selalunya.  Terkena kain lah, terkena angin lah, tekena anak-anak berlari lah,  dan bermacam-macam ter.. lagi.  Nak marah orang lain pun tak ada faedah.  Susah orang nak faham macam mana sakitnya gout ni.  Cuma orang yang kena gout saja faham macam mana rasa sakit waktu kena serangan gout.

Saya sendiri sudah dekat 11 tahun merasa sakit gout ni.  Bermacam-macam ubat serta penawar dicuba yang memberi bermacam keputusan. Baik yang tradisional/alternatif mahupun perubatan moden.   Ada yang berkesan tetapi susah untuk diamal, ada pulak yang senang diamal, tapi tak meredakan sakit gout langsung.  Susah jugak hendak berjumpa dengan penawar gout yang mujarab.

Sehinggalah tiba perayaan Aidilfitri tahun 2015.  Kebetulan waktu itu saya memang tengah menderita sakit gout sudah dekat sebulan bermula semasa bulan puasa.  Nak dijadikan cerita, semasa keluarga pakcik sebelah isteri datang ziarah, saya berjalan terhencot-hencot sebab menahan sakit. Dicerita beliau tentang penawar gout orang asli yang diedarkannya.  Ramuan herba tradisional diperbuat dari bunga yang dipetik dalam hutan.

 "Mujarab, dah ramai yang mencuba dan berpuas hati dengan kesannya"  katanya lagi.

Saya buat acuh-tak acuh saja.

Esoknya, giliran kami pula ke rumah mereka.  Agaknya, sebab terlampau kesian melihat saya terhencot-hencot lagi,  diberi beliau dua botol Penawar Gout Orang Asli tersebut untuk saya pulang dan cuba. Dah orang bagi, saya terima. Tak rugi apa pun kan?

Setelah pulang ke rumah sehabis perayaan Aidilfitri, saya pun mula memakan Penawar Gout Orang Asli tersebut.  Selepas malam pertama, rasa macam tak ada apa-apa.  Selepas malam kedua, denyutan mula hilang dan saya boleh berjalan seperti biasa, cuma tinggal lenguh-lenguh.

"Alah.. ini mesti sebab aku dah berpantang berapa lama dah.."
Saya masih lagi sinis dengan keberkesanan penawar tersebut.  Tapi memandangkan dah ada, saya amalkan terus untuk beberapa hari lagi.

Seingat saya, setelah malam keempat, waktu bangun pagi saya rasa lain macam sangat.  Terbaring sekejap memikirkan apa yang yang lainnya.  Ya!!! dah tak ada langsung rasa sakit gout mencucuk-cucuk atau lenguh di kaki. MasyaAllah! indahnya rasa rasa waktu tu, sebab dah lama sangat tak dapat merasa nikmat kaki tak sakit seperti bangun tidur pagi tersebut.

Terus saya beritahu isteri saya untuk bertanyakan pada sepupu beliau untuk saya nak jadi pengedar untuk kawasan Kuala Lumpur jika boleh.  Tujuan utamanya adalah untuk berkongsi perasaan seronok bila kaki tak lagi sakit.

Jadi, abang-abang, kakak-kakak, pakcik dan makcik,  Jika anda mempunyai masalah gout atau mengenali sesiapa yang mempunyai masalah ini, dan masih belum berjumpa penawar yang berkesan, sila hubungi saya segera untuk mencuba Penawar Gout Orang Asli ini. Jangan segan-segan jangan malu-malu. Ada sebarang persoalan mohon diajukan supaya saya dapat berkongsi kegembiraan ini bersama.

* semalam seharian berulang makan kacang gajus dan almond.  Sebelum tidur malam tadi, makan penawar ni sebiji, alhamdulillah pagi ni bangun kaki tak sakit.

Hubungi segera

012-2207528  (Tel/Whatsapp/SMS)

 

No comments:

Post a Comment